top of page
U boekt waarschijnlijk niet iedere dag een band en hebt wellicht na het doornemen van onze site nog vragen. Hieronder een opsomming van veel gestelde vragen. Wie weet zit uw vraag er wel bij.
 
Ziet er leuk uit. Ik ben geïnteresseerd in een mogelijk optreden. Hoe nu verder?
 

Vul formulier in, onder button contact, en verzend dit naar de Jannen waarin u beschrijft om wat voor soort gelegenheid het gaat, buurtfeest, bruiloft, verjaardag, etc. Daarnaast is voor ons van belang om te weten op welke locatie dit plaats gaat vinden, de datum en gewenst tijdstip. Hierna ontvangt u een ontvangstbevestiging gevolgd door een mail met daarin de vraag beantwoord of de Jannen op deze datum en tijdstip een optreden kunnen verzorgen. Daarnaast bevat de mail een  prijsopgave en een vrijblijvende optie van één maand op de opgegeven datum. Nu heeft u de mogelijkheid om te bepalen of dit aanbod past binnen uw verwachtingen. Ondertussen is het mogelijk een keer langs te komen tijdens een repetitie om te luisteren naar de Jannen en alle mogelijkheden door te spreken. Bij een definitieve boeking ontvangt u een bevestiging daarvan samen met alle gemaakte afspraken. Enkele weken voor aanvang van het optreden nemen we nogmaals contact met u op om de laatste puntjes op de i te zetten.
 

Hoe ziet de avond/middag/ochtend eruit qua muziek en pauzes?
 

Jan pak de Leuning werkt niet met op voorhand vastgelegde sets (een vaste opeenvolging van nummers) maar spelen op de avond zelf in op wat er gebeurt. Dit is sterk afhankelijk van de aard van de avond en wat we op voorhand hebben besproken. Door de bank genomen begint Jan pak de Leuning met rustige muziek op een laag volume zodat iedereen met elkaar kennis kan maken dan wel bij kan praten. Vanaf de tweede set kan het volume en de aard van de muziek worden aangepast. Overigens hebben wij niet de behoefte het muziekvolume dusdanig hard te zetten dat een gesprek niet meer mogelijk is. Ook hier geldt dat we dit in overleg met onze opdrachtgever afstemmen. 

De gemiddelde set duurt een uur, gevolgd door een korte pauze. Maar een langere set is ook mogelijk en is afhankelijk van wat er op dat moment gebeurt. De Jannen zullen niet een volle dansvloer achterlaten om een pauze te houden. Het aantal sets is afhankelijk van het aantal uren dat Jan pak de Leuning is ingehuurd. Tijdens onze pauze is het mogelijk dat we achtergrondmuziek verzorgen. Heeft u voorkeur voor een bepaalde achtergrondmuziek? Geef dit dan tijdens de boeking aan.
 

Bij wat voor soort gelegenheid kunnen we Jan Pak de Leuning inzetten?
 

De Jannen hebben diverse gezichten. Zo speelden zij al voor o.a. de volgende gelegenheden:

 • optreden Vips festival 

 • defilé Avondvierdaagse 

 • Kraamfeest

 • verjaardag 

 • Bruiloft 

 • Voetbalfeest

 • Diner

 • Buurtfeest

 • 12 1/2/25/30/35/40/50 jarig huwelijk

 • Vrijwilligersfeest

 • Dag van het park

 • Braderie

 • enz

 

De basis is dat de Jannen plezier beleven aan hun hobby. Het plezier bestaat uit het gezamenlijk vermaken van de gasten. Dit kan door achtergrondmuziek te verzorgen tijdens een diner afgewisseld met op maat geschreven ludieke gedichten geïnspireerd op de bijzondere kenmerken van de aanwezige gasten, maar ook door een bruiloft van feestmuziek te voorzien. Jan Pak de Leuning, de muziek bandtertainers uit Sliedrecht.
 

Er zijn gasten die wat willen zingen/voordragen etc?
 

Als de Jannen al vroegtijdig hiervan weten dan zijn zij altijd bereid om dit te begeleiden. Maar dan moeten zij wel op voorhand kennis hebben van wat er van ze verwacht wordt. Ook is het mogelijk een mp3 speler i-pad of i.d. aan te sluiten. Jan pak de Leuning heeft tevens een Cd-speler bij zich. Op voorhand een mp3 mailen naar de Jannen is natuurlijk ook mogelijk.

Iedereen die wat wil zeggen dan wel voor wil dragen of zingen mag daarbij gebruik maken van onze microfoons. Indien een andere ingehuurde act gebruik wil maken van onze geluidsinstallatie staat daar een gepaste vergoeding tegenover.
 

Kunnen wij een keuze maken uit het repertoire van Jan pak de Leuning?
 

De Jannen werken niet met een op voorhand bedachte setlist maar spelen in op uw wensen en dat wat er gebeurt tijdens uw gelegenheid/feest. Daarbij maken ze gebruik van het gehele repertoire. Natuurlijk kunt u enkele nummers aangeven die u absoluut niet/wel wilt horen. Als u een speciaal nummer heeft wat geen deel uitmaakt van ons repertoire maar die u tijdens de gelegenheid graag hoort dan zijn we altijd bereid dit in te studeren. Daarbij geldt wel dat we minimaal twee maanden voor ons optreden willen weten welk nummer dit betreft en het moet wel mogelijk zijn. Daarmee behoort een aria of klassiek stuk niet tot onze mogelijkheden.

 

Wat zijn de extra mogelijkheden?
 

Veel informatie hierover is op de site te vinden zoals: meezingen/Karaoke, het opzetten van een ludieke verloting, inspelen op bijzonder omstandigheden. Maar ook het verzorgen van muziek bij een etentje waarbij tussen de gangen door de gasten vermaakt worden met prijsvragen gebaseerd op de gespeelde muziek of op maat geschreven ludieke gedichten geïnspireerd op de bijzondere kenmerken van de aanwezige gasten. In overleg is veel mogelijk.

Hoe lang van tevoren zijn jullie aanwezig om op te bouwen?

Doorgaans zijn we anderhalf uur voor aanvang van ons optreden aanwezig om onze apparatuur op te bouwen. Tenzij er sprake is van bijzondere omstandigheden zoals grote afstanden of bijzondere obstakels zoals in een kasteel of op een boot. Graag dit vooraf vermelden bij de boeking zodat we hier rekening mee kunnen houden.

 

Wat nemen jullie aan apparatuur mee?
 

Jan pak de Leuning is voorzien van een eigen geluidsinstallatie die toereikend is voor een zaal met 250 personen of een pleintje. Daarnaast beschikt Jan pak de Leuning over een eigen lichtapparatuur. 

 

Wat hebben jullie nodig om op te kunnen treden?
 

Een vrije plek van 4 breed bij 3 meter diep is voldoende. Een podium mag maar is doorgaans niet echt noodzakelijk.Een 220V geaard stopcontact waar geen grote verbruikers zoals koelkasten etc. op aangesloten staan.

Bij een buitenoptreden komt daar een podium bij waardoor we vrij van de vloer staan van 4 bij 3,5 meter.
Dit podium aan drie zijden en middels een dak afgeschermd tegen de weersinvloeden. 

 

Hebben we invloed op het geluidsvolume tijdens het optreden?
 

De Jannen zijn van mening dat de klant koning is. U boekt immers niet iedere maand een band die medebepalend is voor de sfeer op uw feest of gelegenheid. Wij beschikken over bijzonder korte tenen en horen dan ook graag wat uw wensen zijn v.w.b. repertoire en geluidsvolume. Dit mag natuurlijk ook tijdens het optreden.

whatsapp.png
bottom of page